Benvingut a la galeria virtual de Francesc Crespo

 

Pintar és per a mi un goig.
La meva acadèmia son les hores perdudes, trobades entre les hores atapeïdes de quefers. El goig -ja vos ho dic- del plaer de crear: plasmar les imatges que bullen des del cervell a les mans, per entre mig de la imaginació, els sentiments i els sentits.

Francesc Crespo

De formació autodidacta l’artista valencià Francesc Crespo comença la seua trajectoria entre els anys 1976 i 1980 , realitzant varies exposicions locals i guanyant diversos premis d’Arts Plàstiques.  Entre els seus treballs cal destacar les series Nuari, Terra, Norant-nou-nuari i Recreacions, que han estat exposades en nombroses sales d’exposicions i galeries d’art de València, Barcelona, Sevilla, Castelló, Portugal, Nova Iork, Tokio i Taiwán.

El treball artístic de Francesc Crespo juga amb la realitat en lloc de reproduir-la. Un obra de gran força que buceja en la memòria a la recerca de les imatges més significatives de la història de l’art. Un homenatge històric on veiem el reflex de les ceràmiques àtiques, o dels retrats renaixentistes i contemporanis de grans mestres com Antonello da Messina, Piero della Francesca i Manolo Valdés.

La configuració del seu llenguatge pictòric es fonamenta en el color, la llum i la matèria. La seua obra discorre entre l’Art pop i l’Art matèric. Acoblaments, mixtures, textures, collages..., pintures d’un cromatisme pla que expressen un sentiment de tactilidad per la forma de tractar les matèries. El gran cromatisme e imaginació de Francesc Crespo mostra un camí d’exploració de la intemporalitat de la imatge. Molt més que el concepte importa la imatge, tractada com un símbol ple de llum, color i corporeïtat. Figures rotondes que es mostren en primeríssims plans com vertaderes i úniques protagonistes.

Els treballs pictòrics de Crespo responen a la recerca d’aquesta nova dimensió expressiva, que és nodreix amb diferents materials extrapictòrics i trenca amb les normes clàssiques de pintura.

Oscar García García
Llicenciat en Història de l'Art i
         Especialista en Valoracions Artístiques